Tørrfisk-lasagne
Ingredienser;
2 middels store løk
ca 800 gram utvannet tørrfisk
400 gram lasagneplater
1 liter helmelk
1,5 liter bechamel
4 spiseskjeer smør
4 spiseskjeer mel
100 gram parmesan
salt og pepper
Løk hakkes og karamelliseres i en gryte, tilsett tørrfisk i biter og fyll på med melk så det dekker blandingen. Dette skal kokes på lav temperatur i ca 2,5 time.
Smelt smør og ta kasserollen av platen, tilsett mel og rør godt. Bruk melken fra tørrfiskkokingen for å blande ut sausen. Tilsett mer melk om nødvendig. Spe i 50-80 gram parmesan når sausen er ferdig og bland forsiktig. Bland i tørrfiskblandingen og legg lag på lag med tørrfisk og lasagneplater i en ildfast form, avslutt med et lag parmesan på toppen.
Stekes på 180 grader i 20-30 minutter til den har fått en gylden farge på toppen.
Server med en frisk salat og ferskt brød.