Tørrfisk-lasagne
Ingredienser;
2 middels store løk
ca 800 gram utvannet tørrfisk
400 gram lasagneplater
1 liter helmelk
1,5 liter bechamel
4 spiseskjeer smør
4 spiseskjeer mel
100 gram parmesan
salt og pepper
Løk hakkes og karamelliseres i en gryte, tilsett tørrfisk i biter og fyll på med melk så det dekker blandingen. Dette skal kokes på lav temperatur i ca 2,5 time.
Smelt smør og ta kasserollen av platen, tilsett mel og rør godt. Bruk melken fra tørrfiskkokingen for å blande ut sausen. Tilsett mer melk om nødvendig. Spe i 50-80 gram parmesan når sausen er ferdig og bland forsiktig. Bland i tørrfiskblandingen og legg lag på lag med tørrfisk og lasagneplater i en ildfast form, avslutt med et lag parmesan på toppen.
Stekes på 180 grader i 20-30 minutter til den har fått en gylden farge på toppen.
Server med en frisk salat og ferskt brød.
Hei Karin
Bechamel er det samme som hvitsaus.
Hva er bechamel som står i oppskriften på Tørrfisk lasagne (1,5liter)