Tørrfisk-lasagne

Ingredienser;

2 middels store løk

ca 800 gram utvannet tørrfisk

400 gram lasagneplater

1 liter helmelk

1,5 liter bechamel
4 spiseskjeer smør
4 spiseskjeer mel

100 gram parmesan

salt og pepper

Karamelliser løk


Løk hakkes og karamelliseres i en gryte, tilsett tørrfisk i biter og fyll på med melk så det dekker blandingen. Dette skal kokes på lav temperatur i ca 2,5 time. 


Smelt smør og ta kasserollen av platen, tilsett mel og rør godt. Bruk melken fra tørrfiskkokingen for å blande ut sausen. Tilsett mer melk om nødvendig. Spe i 50-80 gram parmesan når sausen er ferdig og bland forsiktig. Bland i tørrfiskblandingen og legg lag på lag med tørrfisk og lasagneplater i en ildfast form, avslutt med et lag parmesan på toppen.

Stekes på 180 grader i 20-30 minutter til den har fått en gylden farge på toppen. 

Server med en frisk salat og ferskt brød. 

2 kommentar

  • Hei Karin
    Bechamel er det samme som hvitsaus.

    Hanna Sverdrup
  • Hva er bechamel som står i oppskriften på Tørrfisk lasagne (1,5liter)

    Karin

Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Norsk nb