Mabel's Torsketunger

Denne oppskriften er etter vår farmor, Mabel Sverdrup.

 

Hun dyppet først vaskede torsketunger i egg, for så å rulle dem i en blanding av griljermel, salt og pepper. De ble sprøstekt på pannen i rikelig med smør.

Fyll stekepannen med torsketunger, når de er ferdigstekt har du de i ovn på ca 180 grader for å holde dem varm.

Når alle tungene er stekt, smelt ca 100 gram smør uten å vaske pannen først. Så heller du ca en halv desiliter tørr sherry i pannen og lar alkoholen koke ut.

Server tungene med kokte mandelpoteter og en salat med oljebasert dressing og cherrytomater.

God middag!

1 kommentar

  • Mamma (Mabel) sin oppskrift på torsketunger var med raspede gulrøtter , tror hun hadde i litt surt og sukker. Salat hadde vi ikke om vinteren. Det ble plantet utenfor hagegjerdet om våren.
    Men jeg må jo være enig at salat er mer luksus enn gulrøtter.

    Gro

Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Norsk nb