Frityrstekt tørrfisk

Til 4 porsjoner er det nok med 800 gram utvannet tørrfisk.

Tørk av den utvannende tørrfisken med kjøkkenpapir og skjær den opp i passelige biter, krydre med salt og pepper.

Frityrrøre:
240 gram hvetemel
1 ts salt
3 ts bakepulver
2,5 dl kaldt vann

Bland først sammen de tørre ingrediensene og tilsett kaldt vann. La hvile i kjøleskap i 20 minutter.

Skjær opp potet i båter, ha på olje og krydre med salt og pepper. Stekes i 40 minutter på 180 grader.

Varm frityrolje i en gryte eller frityrkoker til ca 160 grader.

Dypp fiskebitene i frityrolje og stek til de er gyldne. 

Ertepurè:
Sjalottløk, finhakket
Frosne erter eller selskapserter
Salt og pepper

Stek løken i litt smør og tilsett erter. Erter skal være gjennomvarme.
Mos med stavmikser.

Server med tartarsaur, aioli eller remulade.

Vel bekomme!

 

1 kommentar

  • Så gode oppskrifter du deler👍😋

    Elin Wilhelmine Abrahamsen

Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres

Norsk nb