Frityrstekt tørrfisk
Til 4 porsjoner er det nok med 800 gram utvannet tørrfisk.
Tørk av den utvannende tørrfisken med kjøkkenpapir og skjær den opp i passelige biter, krydre med salt og pepper.
Frityrrøre:
240 gram hvetemel
1 ts salt
3 ts bakepulver
2,5 dl kaldt vann
Bland først sammen de tørre ingrediensene og tilsett kaldt vann. La hvile i kjøleskap i 20 minutter.
Skjær opp potet i båter, ha på olje og krydre med salt og pepper. Stekes i 40 minutter på 180 grader.
Varm frityrolje i en gryte eller frityrkoker til ca 160 grader.
Dypp fiskebitene i frityrolje og stek til de er gyldne.
Ertepurè:
Sjalottløk, finhakket
Frosne erter eller selskapserter
Salt og pepper
Stek løken i litt smør og tilsett erter. Erter skal være gjennomvarme.
Mos med stavmikser.
Server med tartarsaur, aioli eller remulade.
Vel bekomme!
Så gode oppskrifter du deler👍😋