Bolinhos med tørrfisk alà Ole S

Mange har prøvd bolinhos med klippfisk, denne oppskriften er laget med tørrfisk. Har du en oppskrift du liker med klippfisk så er det bare å bytte ut fisken med tørrfisk, og salte vannet før du trekker den.

Til 4 porsjoner
400g utvannet tørrfisk
400g mandelpotet
1 finhakket løk
2 ss finhakket frisk persille, både blad og kruspersille kan brukes
2 ss revet sitronskall
1 egg
2 ss potetmel
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 dl griljermer
5 dl olje til steking
1-2 fedd hvitløk
Frityrstekes til de får en fin og gylden farge
Slik gjør du
1. kok opp lettsaltet vann og legg i tørrfisken. Senk varmen og la den trekke 5-7 minutter avhengig av tykkelsen.
2. Skrell poteter og del dem i biter. Kok potetene helt møre i usaltet vann.
3. Finhakk løk, hvitløk og persille.
4. Ta fisken ut av vannet og la den bli så kald at du klarer å håndtere den med fingrene. Riv den i småbiter og fjern eventuelle bein.
5. Hell kokevannet av potetene og da dem dampe seg tørre.
6. Form små boller på størrelse med en iskule og rull dem i griljermel til de er helt dekket. Sett bollene kaldt til de skal frityrstekes.
7. Varm oljen i en vid kjele. Du kan sjekke om oljen er varm nok ved å ta en tresleiv og se om det bobler når treverket er i oljen.
8. Stekk bollene i omganger til de har en gylden farge. La overflødig olje renne av på papir.
La overflødig olje trekke av på papir
Serveres med en god dipsaus som aioli eller sursøt saus.

Legg igjen en kommentar

Kommentarer må godkjennes før de publiseres