Bolinhos med tørrfisk alà Ole S
Mange har prøvd bolinhos med klippfisk, denne oppskriften er laget med tørrfisk. Har du en oppskrift du liker med klippfisk så er det bare å bytte ut fisken med tørrfisk, og salte vannet før du trekker den.
Til 4 porsjoner
400g utvannet tørrfisk
400g mandelpotet
1 finhakket løk
2 ss finhakket frisk persille, både blad og kruspersille kan brukes
2 ss revet sitronskall
1 egg
2 ss potetmel
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 dl griljermer
5 dl olje til steking
1-2 fedd hvitløk
Slik gjør du
1. kok opp lettsaltet vann og legg i tørrfisken. Senk varmen og la den trekke 5-7 minutter avhengig av tykkelsen.
2. Skrell poteter og del dem i biter. Kok potetene helt møre i usaltet vann.
3. Finhakk løk, hvitløk og persille.
4. Ta fisken ut av vannet og la den bli så kald at du klarer å håndtere den med fingrene. Riv den i småbiter og fjern eventuelle bein.
5. Hell kokevannet av potetene og da dem dampe seg tørre.
6. Form små boller på størrelse med en iskule og rull dem i griljermel til de er helt dekket. Sett bollene kaldt til de skal frityrstekes.
7. Varm oljen i en vid kjele. Du kan sjekke om oljen er varm nok ved å ta en tresleiv og se om det bobler når treverket er i oljen.
8. Stekk bollene i omganger til de har en gylden farge. La overflødig olje renne av på papir.
Serveres med en god dipsaus som aioli eller sursøt saus.
Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?