home Meny close
menu Meny

Ofte stilte spørsmål

Hvordan oppbevares spannene?

De kan ligge flere år så lenge fisken oppbevares mørket og svalt.

 

 

Når tørkes fisken?

I perioden februar-mars henges fisken opp. Fisken tas inn etter ca 90 dager.

 

 

 

Hvilken fisk er det som tørkes?

Vi produserer hovedsakelig tørrfisk av torsk (Gadus morhua) , men vi tørker også noe sei, lange, brosme og hyse. Den tørkede torsken selges hovedsakelig til Italia, mens de øvrige fiskeslagene selges til Nigeria.

 

Tørker man fremdeles hoder?

Ja, hoder tørkes og eksporteres til Nigeria der de blir brukt til konsum. Hodene tørkes likt som fisken om vinteren. De blir pakket i 30 kilos sekker.

 

Til hvilke markeder selges tørrfisk?

Tørrfisk selges for det meste til Norge (mye til lutefisk), Italia, Kroatia, USA og Nigeria.