home Meny close
menu Meny

Oppskrifter

Baccala Turbante

Til 4 personer
2 torskefileter

4 skiver røkt bacon

400 gram gresskar

Lakrispulver

½ glass hvitvin

Pinjekjerner, smør og salt

Ta torskefiletene og form dem som «tournedos» og rull baconskivene rundt. Fest de med tannpirker om det er nødvendig.

Mal pinjekjernene og stek de i smør med litt hvitvin, salt og litt lakrispulver.
Kok gresskar og mos det, tilsett salt.

Stek filetene i 2 minutter på hver side i stekepannen. Smør på litt av pinjekjernemosen og stek i stekeovnen i 10 minutter på 180 grader.

På tallerken tar du litt gresskarmos og setter fileten omgitt av bacon og strø over lakrispulver.

 

 

Baccala Mantecato

 

Mantecato
200 g utvannet tørrfisk
2 dl melk
2 fedd hvitløk
50 g Extra virgin olivenolje
2 ansjos
6 kapers
Noen laurbærblader, muskat, salt og pepper.

  • Posjer fisken mør i melken som er tilsatt hvitløk, ansjos, kapers og laurbær.
  • Kjør blandingen i foodprocessor, og «mett» med oljen.
  • Spar noen flak fisk i melken til servering.

Ansjos og kaperssjy
2 ss godt redusert mørk kyllingkraft
1 ts finhakket sjalottløk
¼ fedd finhakket hvitløk
5 kapers, skylt i vann
2 ansjos
sitron

  • Sautèr løken i 1 ss olivenolje til den er blank. Tilsett kraften fra ansjosene og kapersen. La sausen trekke i 10 minutter. Spe sausen med olivenolje ved servering og juster smaken med litt sitron. Anrett toast med mantecatoen over. Topp med noen flak ekstra tørrfisk.

Vi anbefaler filet av banket tørrfisk til dette bruket.

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.